Back to Question Center
0

Muodosta lauta, jossa on tuhansia foorumeita

1 answers:

Haluan luoda viestikortin, jolla on erilliset foorumit jokaiselle elokuvastolle, jokaiselle näyttelijälle, jokaiselle ohjaajalle jne. Moderni foorumiohjelmistolla on monia tuhansia foorumeita, kuten tämä ei-tekninen syy?

1) Olen kuullut, että esimerkiksi phpBB: ssä, mitä enemmän foorumeilla on, sitä suurempi tietokantapalvelimesi kuormitus. Miksi se pitäisi olla? Miksi palvelimelle olisi enemmän kuormitusta, jos sinulla on 1000 levyä, joista jokaisella on 1 viesti, toisin kuin 1 levylle, jossa on 1000 viestiä?

2) Myös phpBB: n osalta olen kuullut, että sinulla on ongelmia, jos saat yli 1000 foorumia, koska lupa tarkistaa takaisin tietokantaan alkaa todella hidastaa asioita. Mielestäni, miksi näin pitäisi olla?

Puhtaasti tietokantapohjaista perspektiiviä, jos minulla on taulukko jokaiselle foorumille, en ymmärrä, millainen ongelma on, jossa on useita tuhansia foorumeita. Ovatko edellä mainitut phpBB: n erityiset ongelmat? Jos on, onko foorumi-ohjelmisto, jolla ei olisi ongelmia ottaa tuhansia levyjä?

(Muuten, tiedän, että on olemassa logistisia ongelmia, joilla on tuhansia foorumeita. Siksi haluan myös luoda etusivun, jonka avulla käyttäjät voivat helposti nähdä uusimmat viestit muutamassa äskettäin vieraillulla foorumilla - livre cours gestionnaire de paie. En ole varma, voiko nykyinen foorumi-ohjelmistoni tehdä tämän. Mielestäni Haluan mieluummin kirjoittaa oman foorumiohjelmiston, mutta se on hullu työmäärä pienelle ei-kaupalliselle projektille. )

February 12, 2018

Nykyaikaisella foorumiohjelmistolla on useita tuhansia foorumeita, kuten tämä (käyttämällä yhtä kopiota foorumin ohjelmistopaketista kaikille foorumeille) teknisistä syistä epäkäytännöllinen?

Osa vastauksesta riippuu foorumiohjelmistosta. Jos ohjelmisto on huonosti kirjoitettu, on mahdollista, että se tekee paljon levyn käyttöoikeuksia ja paljon tietokantapyyntöjä jne.

Mikä tärkeintä, palvelinlokit ovat paikka, jossa etsit vastauksia. Jos yrität kokeilua, tarkista tietokannan käyttöoikeuslokit ja verkkopalvelimen käyttölokit nähdäksesi, mitä pyydetään eniten / vähiten ja mihin aikaan. Useita pyyntöjä samassa sekunnissa on merkki siitä, että joku yrittää hakata palvelinta.

Ajatelkaa 1000 foorumin käyttämistä, kuten omalla palvelimella, jossa on 1000 verkkosivustoa. Molemmissa tapauksissa vaikutus on sama. Hidastusta todella huomataan, kun palvelimelle lähetettyjen pyyntöjen määrä ylittää yhteydet, jotka palvelimella on käytettävissään, ja se huomasi enemmän, jos palvelin toimii hyvin vanhalla tietokoneella.

Luulen, että näen missä olet tekemässä tämän kanssa. Puhutte taulukon jokaiselle foorumille, tämä ei ole kaiken kaikkiaan foorumin moottoreilla lainkaan. Jotta saat erittäin laajaa aivohalua ajettaessa tietokantakaavion "keskimääräinen" foorumi-ohjelmistolle, sinulla on 1 taulukko, joka sisältää luettelon kaikista foorumeista, toinen taulukko, joka sisältää jokaisen foorumin jokaisen viestin, toisen taulukon, joka sisältää luettelon jokaiselle jokaiselle foorumille lähetetystä vastauksesta.

Nyt, jos menemme alusta lähtien ja sanomme avaavan sivuston näyttämään forum1, se soittaa ensin foorumiluettelotaulukkoon saada kyseisen foorumin tiedot. Se tekee sitten toisen puhelun viestit-taulukkoon saadakseen kopion kaikista viesteistä, jotka liittyvät kyseiseen foorumiin näytettäväksi sivulla. Nyt suhteellisen pienessä tietokannassa ei ole iso ongelma, mutta kun puhutaan suurista tietokannoista (esimerkiksi tietokannan taulukon etsiminen, joka sisältää useita miljoonia tietueita tietylle tietylle tietylle foorumille, voi saada intensiivisiä.

Nyt tämä oli erittäin laaja aivohalvaus tavasta, jolla suurin osa hyllyfoorumin ohjelmistoista toimii. Ne on suunniteltu kattamaan kohtuullisen pieni valikoima aiheita, jotka liittyvät jollakin tavalla, kuten yritysfoorumi, urheilufoorumi (erilaisten urheilulajien foorumi jne.) Jne.Enimmillään heillä voi olla 10 foorumiryhmää, ehkä 30-40 foorumia, ehkä joitain foorumeita aiheen mukaan, mutta tämä on kaukana monista tuhansista, joita ehdotat. Tässä on kysymys, että hyllyfoorumin ohjelmisto on suunniteltu vastaamaan 90%: n tarpeisiin, joissa tarvitaan perusviestinnän keskustietokoneohjelmisto. Se, mitä näytät tarvitsevalta, on mukautettu kehitetty ja suunniteltu foorumi, joka täyttää sivustosi tarpeet.

Voit joutua katsomaan joitain seuraavista

 • Useita web-palvelimia, jotka palvelevat foorumimotoottoria kuormitustasapainon taakse ylläpitämään korkeaa käytettävyyttä ja suurta kuormitusta järjestelmässä.
 • Klusteroitu tietokantapalvelinympäristö, joka käyttää lukuisia lukuyksiköitä, jotka tuottavat luotettavamman kirjoituspalvelun ja vähentävät kuormitusta pääkirjoituspalvelimella.
 • Data-välimuistitaso ja mahdollisesti jopa sivun välimuistitila, tietokannan kutsumien muistiin tallentaminen välimuistiin, jotta voidaan vähentää tietokannan puhelujen määrää ja välimuistiin valmiit sivut, jotta puhelujen määrä vähenisi loppupään sovelluspalvelimiin.

Nämä ovat vain joitakin asioita, joita sinun pitäisi tarkastella, jos puhut monia tuhansia foorumeita, ja sinun on muistettava suunnitella eteenpäin, kun on kyse siitä, mitä tarpeesi ovat menossa. Jokaisella foorumilla voi olla vain 1 viesti, mutta jokainen foorumi voisi päätyä niihin monissa monissa tehtävissä. Lukuisat numerot täällä, on noin 155'100 henkilöä, jotka työskentelevät toimijoina, tuottajina ja johtajana vain Yhdysvalloissa. Jos lisäämme tätä sanoaksemme, että puolet maailman toimijoista, tuottajista ja johtajista asuu Yhdysvalloissa, voimme sanoa, että on olemassa 310'200 yksilöä, jotka katselisit luomalla foorumin, jotka ovat nyt kuolleet. Täältä voimme antaa yhden foorumin aloitusviestin

Tällä hetkellä meillä on seuraavat

 • 310'200 tietueet foorumipöydämme
 • 310'200 kirjaa meidän postitustaulukossa
 • Vastauksissamme 0 kysymystä

Nyt sanotaan, että foorumi on tuotannossa ja ihmiset tulevat käymään ja esittämään kysymyksiä ja lähettämään vastauksia suosikkiensa toimijoiden, tuottajien ja johtajien ympärille. Argumentin vuoksi sanotaan, että pelkästään ensimmäisellä kuukaudella on tehty keskimäärin 1 000 uutta kysymystä ja että tämän jälkeen kysytään keskimäärin 500 uutta kysymystä kuukaudessa. Sitten sanotaan, että keskimäärin 10 vastausta kysymystä kohti. Nyt nämä ovat vain satunnaisia ​​arvoja ja jokainen, joka on käyttänyt foorumi moottoreita aiemmin voi todennäköisesti todistaa, että ne ovat hieman konservatiivinen puolella. Tässä vaiheessa ensimmäisen kuukauden jälkeen meillä on seuraavat

 • 310'200 tietueet foorumitaulukossa (tämä ei todennäköisesti muutu usein)
 • 310'200'000 kirjaa meidän virkaa pöydässä
 • 3'102'000'000 tietueet vastauksissamme taulukossa

Ja joka kuukausi sen jälkeen, kun seuraava tietue on lisätty

 • 155'100'000 kirjaa lisätty virkaaulukkoon
 • vastaukset-taulukkoon lisätty 1'551'000'000 kirjaa

Joten 12 kuukauden tuotannon jälkeen tietokanta voi näyttää jotain vastaavaa

 • 310'500 tietueet foorumitaulukossa (yli 300 studiota, tuottajat, toimijat ja johtajat ovat tulleet liiketoimintaan viimeisten 12 kuukauden aikana)
 • 2'171'400'000 kirjaa virkaaulukossa
 • 21'714'000'000 rekisteriä vastausten taulukossa

Nyt on totta, että MySQL voi helposti skaalata satoihin miljooniin t