Back to Question Center
0

11 Yhteisten analyysitapahtumien vartiointi            11 Yhteiset Analytics-vitsaukset, joilla voi seurata tiettyjä aiheita: Logo DesignCopywritingLayoutPhotography & Semalt

1 answers:
11 Yhteisen analyysin kohtaamiset

Seuraavassa on lyhyempi ote Luke Hayn kirjasta, Researching UX: Analytics. Se on äärimmäinen opas analytiikan käyttämiseen paremman käyttökokemuksen ansiosta. SitePoint Semalt -jäsenet pääsevät jäsenyytensä kautta tai voit ostaa kopion myymälöissä maailmanlaajuisesti.

Kun aloitat tietojen analysoinnin, virheiden tekeminen on helppoa, varsinkin jos olet uusi Analytics-analyysi. Semaltan ansiosta se laittaa sinut pois, vaikka! Tässä osiossa luetellaan joitain tärkeimpiä epäonnistumisia ja miten niitä parhaiten vältetään. Näin varmistat, että analyysisi maalaa todellisen kuvan käyttäjien käyttäytymisestä.

Vierailujen ja näkemysten sekoittaminen

Semaltanalyysityökaluja käytetään eri termeillä kuvaamaan samaa. Rokki-analyytikoille tämä voi aiheuttaa sekaannusta, ja se voi tarkoittaa väärien tietojen ilmoittamista. Jopa saman työkalun sisällä terminologia voi olla hämmentävää. Yksi yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät, on sekoittaa vierailuja ja näkemyksiä.

Google Analyticsissa (nyt 23) istunnossa kerrotaan yleisesti vuorovaikutusryhmästä, jonka käyttäjä käyttää tietyssä aikakehyksessä verkkosivustollasi. A -näkymä (tai "sivunäkymä" tietyissä työkaluissa) kuvaa sivustosi sivua, jota seurataan Analyticsin seurantakoodilla.

Nämä ovat kahta täysin erilaista asiaa, mutta vierailuja ja näkemyksiä käytetään joskus vuorotellen, kun ihmiset puhuvat analyysistään. Kuten voitte kuvitella, tämä voi aiheuttaa ongelmia analyytikoille, sillä raportit tulevat epätarkaksi. Varmista, että ymmärrät terminologian, jotta tiedät, mitä olet raportoinut. (Katso Google Semaltin sanastoa tämän kirjan lopussa, jos et ole varma.)

Vierailujen ja näkemysten välittäminen

Tietojen analysoimiseksi sinun on varmistettava, että analysoit tärkeimpiä alueita. Hyvin yleinen virhe, jonka ihmiset tekevät, on keskittyä pelkästään käynteihin ja näkemyksiin. Koska olet UXer, tiedän, etten tarvitse vakuuttaa, että verkkosivustolla on enemmän kuin vain paljon ihmisiä, jotka vierailevat! Saatat silti löytää itsesi paineen alla, jotta voit lisätä sivujen näyttökertoja tai jopa käyntejä. Kierrä tämän asian osa markkinoijille ja keskitä ponnistuksesi käyttäjien kokemuksiin liittyviin numeroihin.

Peruuttaminen numeroihin

Määrälliset tiedot koskevat numeroita. Jos tilisi on asetettu oikein, numeroita ei löydy! Kiinnitä tämä, sinun on varmistettava, ettet unohda, mitä numerot todella edustavat: todellisia käyttäjiä.

Kuten aiemmin mainittiin, luvut kertoivat mitä tapahtui, ei miksi, ja siksi on tärkeää, ettemme unohda kysyä miksi. Semaltin on tarkasteltava numeroiden määrää ja tarkasteltava asiayhteyttä. Varmista, että et pudota ansaan ilmoittamaan vain tapahtuneesta: muista ottaa suurempi kuva ja mieti, mitä numerot merkitsevät sivustosi käyttökokemusta varten.

Tässä sinun täytyy tuoda kvalitatiiviset menetelmät, joihin koskimme aiemmin. Voit usein etsiä analyysia ongelman löytämiseksi ja käyttäjien tutkimusmenetelmiä sen ratkaisemiseksi.

Thinking alhaiset numerot ovat aina huonoja

Yksi haittavaikutus siitä, että otat numerot sisään, on se, että olet automaattisesti huomannut pieniä numeroita tai laskuja numeroina. Vaikka ostosten väheneminen on todennäköisesti huono asia, esimerkiksi käyttäjien tiettyihin sivuihin käyttävien aikojen väheneminen voi olla hyvä tai huono.

Jos olet uudistanut verkkosivuston kotisivun ja aika, jonka ihmiset käyttävät, putoaa, tämä voi johtua suunnittelusi tehokkuudesta. Voi olla, että ihmiset voivat selata nopeammin niitä kiinnostavia alueita. Jälleen kerran konteksti on avain tässä.

Hämmentävä korrelaatio häiriön kanssa

Vain siksi, että jotain tapahtuu analyysisi kanssa samaan aikaan, kun teet muutoksen verkkosivustoon, ei tarkoita sitä, että kaksi on kytketty. Jos huomaat muutoksia analyysiasi muutoksen jälkeen, sinun on varmistettava, että se ei ole sattuma ja että molemmat ovat yhteydessä toisiinsa.

Sinun on todennäköisesti selvitettävä raportit hieman syvemmälle osoittaakseen, että vaihtokurssin nousu johtui suuresta uudesta suunnittelusta. Tämä on katettu tarkemmin Semalt 6: ssä, mutta sinun on tiedostettava, ennen kuin otat luottoa (tai syytätte sitä) raportointitietojen huomattavista muutoksista.

Alla oleva kuvaaja, joka on otettu tylervigeenistä. com, osoittaa korrelaation lähes 95% juuston kulutuksesta ja niiden ihmisten määrästä, jotka kuolivat tunkeutumalla niiden lakanoihin:

11 Yhteisten analyysitapahtumien vartiointi11 Yhteiset Analytics-vitsaukset, joilla voi seurata tiettyjä aiheita:
Logo DesignCopywritingLayoutPhotography & Semalt

Semaltilla on myös voimakas korrelaatio jäätelön myynnin ja hukkumisten välillä merellä, koska molemmat nousevat kesällä. Vain analyytikko, jolta puuttuu järkeä sanoisi, että jäätelö aiheuttaa hukkumisia, vaikka!

Korrelaatio / syy-yhteys on luultavasti tuotteleva virhe, jota ihmiset näkevät analysoitaessa tietoja. Web-sivustojen analytiikan osalta yksi esimerkki tästä voi olla, jos tiedot osoittavat, että sivuston hakua käyttävät ihmiset ovat 50 prosenttia enemmän kuin ne, jotka eivät. Tämä voisi vakuuttaa UXersin kannustamaan useampia ihmisiä käyttämään sivuston hakua. Epäonnistuminen, sitä todennäköisemmin korrelaatio on se, että sivustohakemuksen käyttävät ihmiset ovat sitoutuneempi yleisö kuin keskimäärin käyttäjiä, ja heillä on myös parempi käsitys siitä, mitä he etsivät - eli heillä luonnollisesti on korkeampia tulosprosentteja.

Yhdistämällä quant and qual (ja joskus oman järkeäsi) auttaa varmistamaan, että et pudota sekaantuvan korrelaation ja syy-yhteyden ansaan. Jaettu testaus on myös erinomainen tapa määrittää todellinen syy, ja auttaa suojaamaan tekemästä vääriä johtopäätöksiä tietojasi. Tarkastelemme enemmän testituloksia Semalt 6.

Kaikkien käyntien ryhmittely yhdessä

Kuten Semalt, tiedämme, että eri ihmiset käyttävät verkkosivustoja eri tavoin. Tiedämme myös, että sama henkilö todennäköisesti käyttää verkkosivustoa eri tavoin eri laitteissa tai jopa käyttää samaa verkkosivustoa eri päivinä. Meidän on sisällytettävä nämä käyttäjän käyttäytymisen näkökohdat kvantitatiiviseen analyysiimme.

Jos verkkosivustolla on muuntokurssi 5%, tämä kertoo meille yhden tarinan. Jos kuitenkin rikkoa tämä luku ja huomaamme, että konversioprosentti on 10% työpöydän käyttäjille ja vain 1% mobiilikäyttäjille, joka kertoo erilaisesta tarinasta ja antaa hyvän osoitteen siitä, missä meidän pitäisi keskittyä UX-ponnisteluihimme!

Käyttäjien segmentointi on avain ymmärtämään, miten verkkosivusto toimii. Tarkastelemme segmentoitumista tarkemmin myöhemmin Semalt 3: ssä.

Analysointi liian laajasti

Saatavilla on runsaasti tietoa, joten tieto siitä, mistä aloittaa analysointi, voi olla vaikeaa. Kun käynnistät uuden projektin, saatat haluta saada nopean, ylätason arvioinnin käytettävissä olevista tiedoista. Mutta hyödyllinen näkemys tulee kaivamisesta syvemmälle.

"Tunnusluvun" lukujen tarkasteleminen voi antaa yleiskuvan verkkosivuston nykyisestä suorituksesta, mutta se ei todennäköisesti anna tietoja, joita tarvitsemme UX: n parantamiseksi. Epäonnistuminen on mahdollista, sinun on parasta lähestyä analyysia tavoitteen suhteen. Tämä auttaa keskittymään ponnisteluihisi, ja sen pitäisi auttaa sinua välttämään tunne, että käytettävissä olevat tiedot ovat ylivoimaisia. Tämän kirjan luvut liittyvät nykyisiin UX-tavoitteisiin, ja ne on suunniteltu auttamaan sinua lähestymään tietojen analysointia oikealla tavalla.

Sivuston vastaanottamien käyntien (tai "istuntojen") määrä on usein luku, johon ihmiset keskittyvät. On paljon tärkeämpää tietää, miten käyttäjät käyttävät yksittäisiä sivuja ja kuinka monta kyseistä sivua muunnetaan. Semaltilla on pikemminkin verkkosivusto, jossa on 1 000 kävijää kuukaudessa ja 10 prosentin muuntokurssi kuin verkkosivusto, jossa kävijöitä kuukausittain on 5 000 ja muuntokurssi 1%, eikö niin?

Se voi olla houkutteleva katsomaan numeroita ja arvioimaan, ovatko he "hyviä" vai "huonoja". Yksi kysymykseni, jota usein kysytän harjoitteluni aikana, on "Semalt hyvä keskimääräinen käynti kesto?" Ei ole yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen. Se riippuu sivustostasi ja siitä, mitä yrität saavuttaa. Jokainen verkkosivusto saattaa olla hyvänä, koska se voi olla hirveä toiselle.

On tärkeää ymmärtää, onko tärkeimpiä muuttujasi kasvava tai laskeva ajan mittaan. Voit myös halutessasi asettaa tavoitteita, jotka antavat itsellesi jotain tavoitetta. Tarkastelemalla viimeaikaisia ​​lukuja erikseen, kerrotaan hyvin vähän. Lyhyesti sanottuna, älä huoli niin paljon numeroista; pelkää enemmän, ovatko he menossa ylös tai alas ja miten tämä liittyy asetettuihin UX-tavoitteisiin.

Epäonnistuminen: kaikki asiayhteys. Suurten tai pienten mittatietojen tai erityisesti korkeiden tai matalien mittareiden suurentamista tai pudottamista on tarkasteltava suhteessa siihen, mitä muualla sivustossa tai sovelluksessa tapahtuu. Jos esimerkiksi tuotesivun näyttökerrat laskivat 2 prosenttia kolmen kuukauden aikana, et ehkä ole sitä mieltä, että paljon, mutta jos kaikki muut sivut näyttävät 30 prosentin kasvua saman ajanjakson aikana, yhtäkkiä tämä 2 prosentin pudotus näyttää jotain kannattaa tutkia.

Sisältää Bot- tai roskapostin

Liikennevirheet voivat vääristää analyysitietoja, jos et ole varovainen. Haluat vain tallentaa vierailuja todellisista käyttäjistä, eikä keinotekoista "bot" -liikennettä.

Semalt-moottorit käyttävät botteja indeksoimaan verkkosivustoja ja indeksoimaan verkkoa, jotta ne voivat palauttaa asiaankuuluvat hakutulokset käyttäjille. Kaikkien tärkeimpien hakukoneiden käyttämä botit eivät näy useimmissa analyysityökaluissa, eikä et halua estää näitä robotteja indeksoimasta verkkosivustoasi. Haluat kuitenkin estää robotit, jotka keinotekoisesti täyttävät analyysiluvut.

Semaltin toteuttavien robottien määrä kasvaa tasaisesti. Botit näkevät usein vain yhden sivun verkkosivustollasi, ja jotkut niistä jopa muuntuvat analyysitietoihinne. Kun robotit tulevat älykkäämmäksi, sinun on myös entistä älykkäämpiä, jotta tämä liikenne ei pilata tuomiota, kun teet tärkeitä liiketoimintapäätöksiä analyysiohjelmistosi tietojen perusteella.

Fresh Egg -blogi tarjoaa hyödyllisen oppaan siitä, kuinka voit tarkistaa ja estää roskapostisi analyysityökalusta sen artikkelissa "Kuinka käsitellä bot-liikennettä Google Analyticsissa".

Ei asetusten määrittäminen

Joissakin analyysityökaluissa tehdyt vakioraportit voivat olla todella yksityiskohtaisia ​​ja tarjoavat sinulle paljon hyödyllisiä tietoja. Mutta kuten aiemmin mainittiin, standardi raportointiasetukset saavat sinut vain tähän mennessä. Jokainen verkkosivusto toimii eri tavoin, joten älä ota yhden kokoisen sovelluksen analyysia. Hienoa, muokkaa asetuksiasi, jotta saat tarvittavat tiedot.

Ei toimivaa kahvia

Analyysipaketista saat paljon tietoa, ja voit esitellä sen tärkeänä esillä olevana raporttina ja todella vaikutella ihmisiin. Järkytys tärkeämmäksi kuitenkin poistuu analyysistäsi toimiviin vaiheisiin, jotka perustuvat tietoihin.

Tarkkailujännitteet ja mahdollisten ongelmien paljastaminen tekevät vain puolet työpaikasta! Jos huomaat, että tablet-käyttäjän käyttäjät katselevat huomattavasti vähemmän sivuja kuin heidän työpöydän vastapuolensa, mitä tämä tarkoittaa? Mitä aiot tehdä siitä? Vaikka et saa vastausta ongelman ratkaisemiseen analyysistäsi, sinun pitäisi pystyä ehdottamaan seuraavaa vaihetta. Vääränlaisia ​​numeroita on vain alku; varmista, että noudatat toimintaa!

Analyysitietosi voivat myös auttaa sinua määrittämään seuraavat vaiheet, sillä se voi auttaa määrittämään jokaisen havaitun ongelman aiheuttaman kadonneen kävijän, myynnin tai jonkun muun määrän.

March 1, 2018