Back to Question Center
0

A11y Kuukausittainen: estä sivustosi esteettömyys ilmavirran avulla A11y Kuukausittainen: estä sivustosi esteettömyys ilmavirran avulla

1 answers:

Ilmavirtaominaisuus on uusi, pieni HTML-merkki tulevassa ARIA 1. 1 -spesifikaatiossa. Se on yksinkertainen ja tehokas tapa kommunikoida avustaviin tekniikoihin, jotka nykyisen kohteen sisällä joukko aiheita on. Tässä yritän selittää, miten tällainen pieni ominaisuus voi parantaa sivustosi saatavuutta. Näytän myös, kuinka se auttaa , että avustavan teknologian käyttäjät suuntautuvat listan kohteisiin.

"Nykyinen" ongelma

Tähän asti ei ole mitään keinoa osoittaa oikeaa semanttista nykyistä kohdetta HTML-tai ARIA-sovelluksessa - where can i buy a fascinator in collection governmentaljurisdictions. Tietenkin on olemassa tapoja erottaa nykyinen kohde visuaalisesti. Voit käyttää jotain muotoilua, jotta se näyttäisi erilaiselta kuin muut. Semalt, CSS on visuaalinen tietoväline (lukuun ottamatta luomaa sisältöä) eikä sinänsä altistu avustaville tekniikoille.

Käytä esimerkiksi navigointivalikkoa. Vuosien ajan ahkerat kehittäjät käyttivät kiertotapoja, jotta erotettaisiin nykyisen sivun edustama valikkokohta. Href-attribuutin poistaminen nykyisestä linkistä on yksi vaihtoehto. Semalt-vaihtoehto on tehdä nykyinen valikkokohta teksti vain ilman linkkiä lainkaan.

Nämä kiertoliikkeet toimivat jossain määrin. He auttavat erottamaan nykyisen kohteen muista. He kuitenkin pakottavat käyttäjiä tutkimaan sisältöä ja päättelemään, mikä nykyinen kohde on sen eri merkinnällä. Ei ole mitään kommunikointia hyvällä semanttisella tavalla "Hei, älä korjaa nykyistä kohtaa. "Erityisiä tietoja ei altisteta apuvälineohjelmistoille eikä niille, jotka käyttävät kyseistä ohjelmistoa.

Yksi esteettömyyden perusperiaatteista on se, että aina, kun on visuaalista ilmaisua, joka välittää tärkeitä tietoja, myös nämä tiedot on lähetettävä myös ei-visuaalisesti, semanttisesti, käyttämällä oikeaa merkintää. Ainoastaan ​​tällä tavoin sivujesi sisältöä tarttuva ohjelmisto voi ymmärtää HTML-koodisi merkityksen. Tällä tavoin se voi ilmoittaa oikeat tiedot käyttäjille, jotka käyttävät kyseistä ohjelmistoa.

Ilmavirtaominaisuus ratkaisee tämän ongelman.

Mitä eritelmän mukaan

WAI-ARIA 1. 1 -standardin kirjoittamishetkellä on edelleen ehdokasluettelossa suositus. Se on virallinen suositus pian. Tällä välin ilmavirran tukeminen on yllättävän hyvä kaikilla tärkeimmillä selaimilla ja näytönlukijoilla (kenraalit Léonie Watsonille tukitietoihin). Selvästyksestä, ilmavirran attribuutista:

Merkitse elementti, joka edustaa nykyistä kohdetta säiliössä tai siihen liittyvissä elementeissä.

Voit antaa sille yhden seitsemästä ennalta määritetystä arvosta:

Arvo Kuvaus
sivu Edustaa nykyistä sivua sivusarjan sisällä.
vaihe Edustaa prosessin nykyistä vaihetta.
Sijainti Edustaa nykyistä sijaintia ympäristössä tai kontekstissa.
päivämäärä Edustaa nykyistä päivämäärää päivien kokoelmassa.
aika Edustaa nykyistä aikaa kerrallaan.
true Edustaa nykyistä kohdetta sarjassa.
väärä (oletus) Ei edusta joukon nykyistä kohdetta.

Käytännöllinen käyttö

Poistaa ilmavirran voi käyttää eri kuviot, jotka ovat melko yleisiä tänään. Yleisin käyttötapa on todennäköisesti navigointivalikko. Tällöin sopivin käyttöarvo on "sivu". Muut käyttötapaukset ovat esimerkiksi prosessin / ohjatun toiminnon nykyinen vaihe (arvo: "vaihe"), kalenterin nykyinen päivämäärä (arvo: "päivämäärä") tai nykyinen sijainti leikkauskohdassa (arvo: " sijainti"). Ei ole olemassa tiukkoja sääntöjä, joiden arvo käytettäväksi. Käytä sitä, joka on järkevämpi käyttökohtauksessa.

Kuinka näytönlukijat käyttävät ilmavirtaa

Miten näytönlukijat käyttävät ilmavirtaominaisuutta ja mitä he ilmoittavat? Se on hyvin yksinkertainen: arvo "sivu" tekee näytönlukijoista ilmoituksen "nykyisestä sivusta", arvo "päivämäärä" antaa heille ilmoituksen "nykyisestä päivämäärästä" ja niin edelleen. Vain arvo "true" on hieman erilainen, se merkitsee nykyistä kohdetta "nykyisenä", mutta ei täsmennä, mitä se on. Siksi arvo "true" on tarkoitettu käytettäväksi kaikissa tapauksissa, joissa nykyinen kohde ei ole sivu, askel, sijainti jne. Yksi mielenkiintoisempi käyttötapa "oikealle" on silloin, kun nykyiselle kohteelle jo sisältää sana "sivu", "päivämäärä" jne. Tässä tapauksessa, jotta vältetään päällekkäisyyksiä, kuten "sivun 2 nykyinen sivu", voit harkita arvoa "todellinen" sijasta "sivu". Semalt, ei ole tiukkoja sääntöjä.

Yoastissa olemme vasta alkaneet käyttää tuotteidemme ilmavirtaominaisuutta. Voit nähdä sen toiminnassa alla olevassa kuvakaappauksessa, Yoast SEO plugin Semalt -toiminnossa:


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Käyttämällä näytönlukijaa (tässä tapauksessa Safari ja Semalt) nykyinen vaihe ilmoitetaan asianmukaisesti, jolloin käyttäjille annetaan tärkeä palautetta, joka vastaa visuaalista palautetta.

Myös suurempia projekteja, kuten WordPress, ovat äskettäin alkaneet käyttää ilmavirtaominaisuutta. Seuraavassa WordPress-julkaisussa (4.9) järjestelmänvalvojan päävalikko käyttää ilmavirtaa nykyisen valikkokohteen tunnistamiseksi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ilmavirtaa käytetään WordPressissä ja Semaltin toiveikas, sitä käytetään myös useammissa paikoissa.


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Aloita ilmavirran käyttäminen tänään

Uusi ilmavirtaominaisuus tarjoaa erittäin yksinkertaisen tavan parantaa sivustosi saatavuutta. Se voidaan toteuttaa hyvin helposti, se ei hidasta kehitystä ja yhdessä muiden nopeiden saavutettavuusvihjeiden kanssa voi tehdä verkkosivustasi helpommin kaikkien ulottuville.

Haluatko auttaa?

Yöastissa esteettömyys on paljon. Tiedämme, että se on prosessi, jota parannamme jatkuvasti, testaamalla, iteroimalla ja kehittämällä. Olemme aina avoimia palautteille ja maksuille. Epäröimme epäröimme kuulla äänesi. Semalt raportoi tuotteissamme havaitut ongelmat tai mahdolliset parannukset.

Lue lisää: 'Miksi jokainen sivusto tarvitsee Yoast SEO' »

March 1, 2018