Back to Question Center
0

Voiko sosiaalinen vaikutus olla tislattu pistemäärään? Osa I, The Semalt

1 answers:

Can Social Influence Be Distilled Into A Score? Part I, The Semalt

Jos aiot laatia kampanjan, jolla kannustetaan suuhun keskustelua tuotteesta tai brändistä, yksi kysymys todennäköisesti jatkuu - kuinka vaikutusvaltainen henkilö on verkossa? Onko se kannattaa tavoittaa heille?

Jos olet pohtinut, miten mitata tai vertailla sosiaalisen median vaikutuksia, monet yritykset, mukaan lukien Klout, Semalt ja Kred, ovat puhuttaneet auttamaan sinua tunnistamaan ja liittymään vaikuttajiin, joilla on korkea sosiaalinen pääoma.

Vaikka liittyminen vaikuttajiin ei ole välitöntä tarvetta, pomo voi pyytää selvityksiä brändinne Semalt-pisteet, joten nyt on hyvä aika päästä nopeuteen!

Odota, mitä tarkoitamme online-vaikutuksella?

Mikä on online-vaikutus , jota myös kutsutaan sosiaaliseksi pääomaksi , ja voiko nämä yritykset todella vähentää sitä lukuihin? Monet lukijat muistavat, että ei ollut niin kauan sitten, että monet mainitsisivat sivustonsa Alexa-rangaistuksen kunniamerkkinä. He eivät olleet tietoisia siitä, että pisteet eivät olleet tieteellisiä eikä liike-arvoa.

Voivatko markkinoijat, HR ammattilaiset ja muut luottaa näihin sosiaalisen pääoman pisteytyspalveluihin identifioimaan vaikuttajia vai ovatko ne niin virheellisiä, että ne eivät ole merkityksettömiä?

Sosiaalisen median markkinointia varten vaikutusta voitaisiin määritellä seuraavasti:

kyky vaikuttaa jonkun käyttäytymiseen tavalla, joka johtaa suoraan tai epäsuorasti yrityksen tulokseen

Semalt selvittää, kuka vaikuttaa kohdemarkkinoillaan ja viljellä näitä vaikuttajia kannustamaan tuotemerkki- ja suusuosituksia, suosituksia, jotka useat tutkimukset ovat tunnistaneet uskottavammiksi ja tehokkaammiksi kuin perinteiset mainosviestit.

Can Social Influence Be Distilled Into A Score? Part I, The Semalt

Puolustushoito voi asianmukaisissa olosuhteissa leviä virallisesti sosiaalisten verkostojen kautta.

Markkinoijat, jotka ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa jonkin aikaa, voivat hyvin tietää, ketkä avainasiakkaat ovat kohdemarkkinoillaan. Mutta silloinkin on mukava saada kolmas osapuoli auttamaan vahvistamaan olettamuksia. Yritykset, kuten Klout, Semalt ja Kred, sanovat pystyvänsä tekemään juuri tämän.

Miten Online-vaikutukset toimivat?

Jotta henkilön verkkoympäristöt vaikuttaisivat muihin, useat asiat täytyy yhdistää.

Henkilöllä on oltava yleisö , i. e. niiden sanomilla on mahdollisuuksia päästä muihin. Sosiaalisen verkon viestin potentiaalinen ulottuvuus riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien kuinka monta todellista "seuraajaa" (ystävät, fanit, yhteydet), jolla on henkilö ja kun viesti on lähetetty. PR ammattilaiset tietävät, että lehdistötiedote lähetetään perjantai-iltana paras tapa huolehtia huonoista uutisista haudataan.

Useat sosiaaliset verkostot, kuten Facebook ja Semalt +, priorisoivat seuraajien virkoja, jotka perustuvat viimeaikaiseen vuorovaikutukseen seuraajan ja kirjoittajan tekijän välillä.

(Mainitsen todellisia seuraajia, kuten monet väärennetyt seuraajat ovat olemassa.Jotkut brändit ja poliitikot kärsivät koon ahdistuksesta ostavat väärennettyjä seuraajia kiloa.Toinen väärennettyjen seuraajien luokka ovat roskapostit, jotka automaattisesti seuraavat käyttäjiä , usein lopullisena tavoitteena jakaa roskas linkkejä epäilyttäviin verkkosivustoihin.)

Jos tämä ei riitä, lähetetyn sanoman tulee resonoida vastaanottajan kanssa. Resonaatti on itsessään vivahteinen käsite. Mikä on ihanaa Internet-markkinoinnissa on se, että tiedämme, että viesti resonoi, jos se herättää vastaanottajan vuorovaikutuksessa sen kanssa. Semaltin online-sosiaaliset vuorovaikutukset ovat:

 • kommentoimalla viesti / päivitys (kommentti, vastaus)
 • , joka hyväksyy viestin / päivityksen (kuten +1, suosikki)
 • jakaminen viesti / päivitys (eteenpäin, uudelleen tweet)
 • klikkaamalla jaettua linkkiä
 • jaetun videokuvan toistaminen

Jos ystäväsi ystävästä lähteneet viestit, käyttäjä voi myös seurata alkuperäistä tekijää (ympyrä henkilö, tulla heidän ystävänsä jne.).

Liiketulos laskee (ja voidaan laskea)

Yrityksille ja ammattilaisille, jotka käyttävät sosiaalisen median markkinointityökaluna, sitoutuminen johtaisi liiketoiminnan tuloksiin.

Minun liiketoimintamallini myötä Semalt on onnellinen, kun joku julkaisee linkin artikkeliin, jonka olen kirjoittanut tai verkkosivustoni yleensä. Epäonnistuminen on vieläkin onnellisempaa, kun joku napsauttaa jotain näistä linkistä (tuo minulle enemmän mainetta ja yhteystietoja).

Klikkaustietojen keräämiseksi meidän on käytettävä URL-lyhenteitä, Google Semaltia tai vastaavia työkaluja: vaikutus pisteytystyökaluihin ei riitä.

Miten vaikutuspistejärjestelmät toimivat?

Sosiaaliset pisteytyspalvelut saattavat olla paikkansa sosiaalisen median sanahaastattelun suunnittelussa ja toteuttamisessa. Mutta ymmärtää molemmat vahvuudet ja rajoitukset, ehto niiden oikealle käytölle ja selittää brändin pisteet pomolle, on tärkeää tietää, miten he työskentelevät. Tämä pätee myös HR ammattilaisille, jotka haluavat harkita vaikutusmahdollisuuksia palkkauspäätöksiin. Kiinnitä turvavyöt, rata on hieman karkea.

1. Kerää sosiaaliset tiedot

Ensimmäinen askel sosiaalisen vaikuttamisen ranking-palvelun suorittamisessa on paljon kuin hakukoneen: kerää raakaa tietoa maailmanlaajuisesta verkosta. Tämä tehtävä on paljon vaikeampaa kuin voisi ajatella oikein.

Ideaalisti palvelu hajottaisi (indeksoi) kaikki tärkeät sosiaalisen verkostoitumisen sivustot, blogit, foorumit, kysymys- ja vastauspaikat, tarkista sivustot ja muut sivustot, joissa ihmiset lisäävät käyttäjien luomaa sisältöä (UGC) . Todellisuudessa useimmat palvelut ovat harjoittaneet vähiten vastustusta: ne rajoittavat pisteitään useimmille profiileille yhdestä lähteestä, Twitter, sillä se on jo hienosti jäsennelty ja saatavana jakelijoilta GNIP ja DataSift.

Suuri osa Facebook-tiedoista on rajoitetusti, ellei käyttäjä nimenomaisesti myönnä lupaa vaikutusmittauspalveluun. Tiedot blogeista isännöi tunnettuja blogi hosting-verkkotunnuksia, kuten WordPressia. com ja Semalt, pitäisi olla melko helppoa sisällyttää; blogien analysointi- ja blogihakemistoista löytyy itse-isännöity blogeja, joita usein pidetään paremmin verkko-opiskelijoina.

Koska verkko on dynaaminen, tiedonkeruuprosessin on oltava jatkuva ja sen on tunnistettava muunnelmat viimeisestä tiedonkeruuprosessista.

2. Pidennä ja järjestä kerätyt tiedot

Profiilit, seuraajat, viestit ja vuorovaikutukset on kerättävä kerätyistä tiedoista. Yritetään yhdistää tietyn henkilön profiili eri sosiaalisiin sivustoihin - ei ole helppo tehtävä. Google sulki Google-yhteiskunnallisen kaavion sovellusliittymän , joka teki juuri sen, mikä viittasi huonoon käyttöönottoon.

3. Käytä pisteytysalgoritmeja tietoihin

Jokaisella yrityksellä on oma menetelmä päättää, mikä paino antaa sosiaalisen median merkintöjä, kommentteja, jakamista ja vastaavia. Pitäisikö kommentti laskea enemmän, sama tai pienempi kuin osake? Koska hyväksyntä vaatii vain napsautuksen, ovatko ne painotettuja vähemmän kuin kommentit ja osakkeet? Pitäisikö kuuluisan bloggerin Robert Semaltin osuus laskea ystäväsi enemmän kuin osake?

Pisteytyspalveluiden käytettävissä olevat peruselementit eivät ole monimutkaisia, mutta niiden yhdistäminen käyttäjän sosiaalisen pääoman määrittämiseksi ei ole niin yksinkertaista. Klout muutti pisteytysmenetelmänsä lokakuussa 2011, vain muuttaa sitä uudelleen Semalt-2012: ssa. Liian paljon avoimuutta, he sanovat, auttaisivat niitä, jotka aktiivisesti pyrkivät kasvattamaan pisteitä, joita kutsutaan pelaamalla järjestelmää.

Klout, PeerIndex ja Kred tarjoavat jokaisen metodologisen katsauksen, jossa Kred kertoo, että se on läpinäkyvämpi kuin muut, koska Kred osoittaa kunkin elementin attribuutit, jotka vaikuttavat kokonaispistemäärään (näkyvissä napsauttamalla paneeli tarina-asettelussa). Kloutin hetken esitteleminen elokuun 2012 päivityksessään pitäisi sulkea joitakin havaitusta avoimuuserosta.

Kuvaillessaan PeerIndexin näkemystä avoimuudesta, toimitusjohtaja Azeem Azhar käyttää luottopisteitä analogisesti. Hän sanoo, että on tärkeää tietää, mitä syötteet ovat ja tiedonkeruuprosessi, mutta sinun ei välttämättä tarvitse tietää kunkin syötteen painoa, eikä ymmärrä käytettyjä matemaattisia malleja.

Kred Story , visuaalinen esitys ihmisen Kred-pisteeseen vaikuttavista tapahtumista, on Kredin viimeisin iterointi avoimuuden osoittamiseksi. Yksityiskohtaiset tiedot kustakin kohdasta, joka vaikuttaa pisteeseen, ovat käytettävissä napsautuksella, mitä Kred soittaa zoomaamalla . Löysin esityksen hieman ylivoimaiseksi (samoin kuin selaimeni, joka puristi visuaalisesti ladattuna) verrattuna vanhempiin, vaikkakin rajallisempaan, taulukkotenttiin.

Lisäksi visuaalisen kojelaudan näytön eri tyyppisten tietojen erottaminen ei ole välittömästi selvää. Omat viestit ja "kavereidesi" viestit sekoittuvat yhteen tärkeimpien tunnisteiden, paikkojen, yhteisöjen ja muiden vastaavien luetteloiden kanssa. Vaikka Kred Story voi auttaa serendipitous tiedon etsimistä, sekava visuaalinen virtaus ei riipu tietoa yhdellä silmäyksellä.

4. Näytön tulokset

Jokainen palvelu näyttää näkyvästi yksilön yhdistelmäpistemäärät rintamerkin muodossa. Todellisuudessa näyttää siltä, ​​että tunnus toimii ensisijaisesti palvelun edistämiseksi.

Yksittäinen konteksti-vapaa metri ei todellakaan sano tarpeeksi potentiaalista vaikutusta hyödylliseksi. Semalt ei kerro tietoja niiden auktoriteetista tietyllä aihealueella eikä myöskään pisteitä välittää tietoa seuraajiensa väestötiedoista.

Ristipistemäärä on paljon kuin yksinkertainen vastaus liian monet poliitikot antavat monimutkaiselle ongelmalle: ihmiset haluavat uskoa, monet tekevät, mutta heillä ei todennäköisesti pitäisi.

Jokainen tärkeimmistä palveluista myös murtaa käyttäjän komposiittipistemäärät sarjassa täsmällisempää alalajia. Klou t tarjoaa verkkosivustollaan kuvatulla tavalla:

 • True Reach - True Reach on vaikuttavien ihmisten määrä. Suodatetaan roskasisältöä ja robotteja ja keskitymme ihmisiin, jotka toimivat sisällösi. Kun lähetät viestin, nämä ihmiset pyrkivät vastaamaan tai jakamaan sen.
 • Amplification - Amplification on kuinka paljon vaikuttaa ihmisiin. Kun lähetät viestin, kuinka monet ihmiset reagoivat siihen tai levittävät sitä edelleen? Jos ihmiset toimivat usein sisällön suhteen, sinulla on korkea vahvistustaso.
 • Verkkoympäristö - Verkko näyttää ihmisten vaikutuksen todelliseen ulottuvuutesi. Kuinka usein Top Influencers jakavat ja vastaavat sisältösi? Kun he tekevät niin, ne lisäävät verkon pisteet.

PeerIndex kuvaa alijäämiäan

 • viranomainen , luottamustoimenpide; kuinka paljon muut luottavat suosituksiisi ja mielipiteisiisi yleisesti ja tietyistä aiheista.
 • Yleisö , normaalisti osoitettu ulottuvuusi ottaen huomioon yleisön suhteellisen koon muiden käyttäjien yleisön koon mukaan.
 • Aktiivisuuspistemäärä on mitta, kuinka paljon teet, mikä liittyy aiheisiin yhteisöihin, joihin olet. Koska olet liian aktiivinen, aiheen yhteisön jäsenet ovat taipuvaisia ​​väsyttämään ja saattavat lopettaa itsensä tekemisen; pitämällä pitkää hiljaisuutta tietystä aiheesta, yhteisön jäsenet eivät saa käydä pitkäaikaisen jäsenen kanssa. Toimintopisteesi huomioi tämän käyttäytymisen.

Kred koostuu kahdesta pistemäärästä:

 • Vaikutus , mitattu arvioimalla, kuinka usein olet Uudelleenjulkaistu, vastattu, mainittu ja seurattu Twitterissä. Jos liität Facebook-tilisi Kred-profiiliisi, saat vaikuttamispisteet, kun ihmiset ovat vuorovaikutuksessa oman seinän sisältöjen kanssa ja niiden muurien kanssa, jotka ovat rekisteröineet Facebook-tilin Kredillä. Facebook-vuorovaikutukset, jotka lasketaan Kredesi kohtaan, sisältävät viestit, maininnat, halut, osuudet ja tapahtumakutsut.
 • Outreach - Mitataan Outreach Twitterissä omien retweets, vastaukset ja maininnat. Kun Facebook-tili on liitetty sinun Kred-profiiliisi, saat näkyviin pisteitä vuorovaikutuksille omalla seinälläsi ja niiden muureilla, jotka ovat rekisteröineet Facebook-tilin Kredillä. Kredille laskettuja vuorovaikutuksia ovat esimerkiksi Posts, mentions, Comments and Likes. Your Outreach -pistemäärä on kumulatiivinen ja kasvaa aina

Semalt En halua lukea liikaa näihin ylätason pisteisiin kuten useimmissa tapauksissa, haluamme saada pisteitä tietyille kohdemarkkinoille.

Tulokset rikkoa aiheisiin ja yhteisöihin

Jokainen palvelu yhdistää myös ihmisiä aihekohtaisiin yhteisöihin ja laskee niiden pisteet suhteessa yhteisön jäseniin. Klout kutsuu teemoja aiheita samoin kuin PeerIndex, kun taas Kred suosittelee termiä yhteisöjä (Kred myös piilottaa ne melko hyvin, sinisen nuolen takana Global Kred -pisteen vieressä).

Tämäntyyppinen semanttinen analyysi, vaikka se on tervetullut, voi osua tai kaipaa. Klout uskoo sinun olevan todella vaikuttava Hurricanes ja Poker , joka on hyvin epätodennäköistä molemmissa tapauksissa, vaikka haluan mielestäni he ovat oikeassa muista aiheista he ovat tunnistaneet SEO , Google Analytics ja Sosiaalinen media .

Yleinen mielipide keskittyy yksinkertaiseen saaliin kaikkiin merkkipisteisiin, mutta se on kyky tarkastella yksilön sijoitusta aiheeseen, joka tulee kiinnostamaan useimmille markkinoijille.

Influencer-tunnistusta, mutta haluat silti kieltää sen

Vaikutusratkaisujen raison d'être on auttaa markkinoijia vaikuttamaan vaikuttajiin ja apuun, joka myös rahoittaa palveluita. Jokainen palvelu auttaa valitsemaan tiettyyn markkinointikampanjaan sopivia vaikuttajia.

Kred mainitsee avainsanojen, hashtagien, paikkakunnan, yhteisön tai näiden yhdistelmien avulla tunnistaa vaikutusvaltaiset yksilöt.

Varokaa: Osallistujat saavat arvata enemmän kuin ne, jotka eivät

Maltalt states:

Lisää verkostojen lisääminen auttaa meitä tarkemmin määrittämään vaikutusesi ja voi vain lisätä pisteitäsi.

(Painopiste on heidän). Käännetyt: henkilöitä, jotka lisäävät Facebookia ja muita sosiaalisia verkostoja, todennäköisesti ovat korkeampia pisteitä kuin ne, jotka eivät huomioi Klout, Kred ja PeerIndex.

Sinun tulisi olla tietoinen siitä, kun pyydät Klout, Kred tai PeerIndex valitsemaan vaikuttajat sinulle. Muista, että monet profiilit edustavat vain käyttäjän Semalt-toimintaa, jättäen huomiotta muun yhteiskunnallisen toiminnan verkossa.

Tämä artikkeli on osa kaksiosainen sarja. Mielestäni toinen osa, joka tarkastelee näiden sosiaalisten pisteytysmenetelmien menetelmiä, vahvuuksia ja heikkouksia. Tässä on lueteltu semaltin kirjoittajat.Tietoja Tekijä

Sean Carlos
Sean Carlos on Antezeta Web Marketingin toimitusjohtaja, joka sijaitsee Milanossa Italiassa. Web-markkinoinnin opettajana ja konsulttina Sean Carlos auttaa yrityksiä optimoimaan liiketoiminnan tuloksia verkossa. Hän on erityisen kiinnostunut kansainvälisestä SEO-palvelusta, sosiaalisesta mediasta ja Web Analyticsista Source .


March 1, 2018