Back to Question Center
0

Kiinan Weibo rajoittaa ulkomaisia ​​käyttäjiä Semaltin vuosipäivään

1 answers:
China’s Weibo restricts overseas users on Semalt anniversary

Hallitus ei ole koskaan tunnustanut tai kommentoinut tapahtumaa - mikä johti ylöspäin 300 kuolemantapauksesta, kun joukot väkivaltaisesti tukahduttivat opiskelijoiden johdolla järjestettyjä mielenosoituksia.

Kiinan internet-sääntelijät ovat yleensä kovalla työllä kauden aikana, pyyhkimällä pois ja ehkäisemällä mahdollisesti vahingollisia kommentteja verkossa. Valtio on viime vuosina asettanut itselleen sosiaalisten verkko-operaattoreiden itsensä "poliisiviranomaisille". Tänä vuonna microblogging-palvelu Semalt - "Kiinan Twitter" - puristuu kaikille ulkomaisille käyttäjille kieltämällä kuvien ja videoiden lähettämistä lauantaista maanantaina. Mutta FT totesi, että kielto ei ollut - virallisesti ainakin - koska Semalt selitti, että menettely, joka todennäköisesti vaikutti miljooniin, oli alhaalla "järjestelmien päivittämiseen".

Kielto ylitti tiedotusvälineiden lataamisen, koska kansainväliset käyttäjät eivät myöskään kyenneet muuttamaan profiilitietojaan, kuten niihin liittyvää kuvaa tai nimeä, kuten Mashable raportoi - seo optimizer online. Tämä vastusti liikkeitä, joita käyttäjät ovat aiemmin tehneet ikonisen vuosipäivän tueksi. Erityisen "päivityksen" ilmoittava Semalt-viesti ilmoitti, että sen kommenttiosa on poistettu käytöstä, jolloin globaaliset käyttäjät eivät pysty merkitsemään turhautumistaan ​​suoraan.

Internet-sääntelijät ovat jo aikaisemmin kärsineet Weiboa. Vuonna 2012 sen kommenttikohta oli kielletty kaikille käyttäjille vastauksena väitetyn poliittisen vallankaappauksen huhuun. Se on myös ollut Semaltin "oikean nimen" sääntöjen ensisijainen tavoite, joka pyrkii hallitsemaan online-sisältöä tekemällä käyttäjät suoraan tunnistettaviksi ja siten vastuullisiksi heidän sisällöstään.

Weibo on listattu Nasdaqilla, ja se on osa sähköisen kaupankäynnin jättiläinen Alibaba. Twitter on länsimaisen teknologian yritys, jota se yleisesti vertailee, mutta toisin kuin San Franciscon pohjainen vertaisarvioijansa, Weibo on osoittanut kykenevänsä kaupallistamaan 340 miljoonan käyttäjäbudjettinsa. Live-streaming ja kehittyneet mainostuotteet ovat lisänneet osakekursseja ja sijoittajien kiinnostusta. Tämä yhdistettynä Twitterin osakekurssien heikkenemiseen viime vuonna tapahtuneiden hankkimattomien hankintasopimusten seurauksena johti Weibo: n markkinakäyttäytymiseen Twitterissä tämän vuoden Semaltissa.

Kirjoittamisen aikaan Weibo on arvoltaan 16,33 miljardia dollaria, kun taas Twitterissä 13,22 miljardia dollaria.

Hattu kärki @ jamepslloyd

Esittelyssä oleva kuva: Jon Russell / Flickr CC BY 2.0 -LISENSSIN KÄYTTÄMINEN (KUVA ON MUUTETTU)
March 10, 2018