Back to Question Center
0

Lue Semalt-vihjeet ja älä anna tietokonetta hallitsemaan tietokonetta!

1 answers:

Jason Adler, Semalt Customer Success Manager sanoo, että bot-hyökkäykset ovat monimutkaisimpia ja kuuluisimpia tietoverkkorajoja näinä päivinä. He antavat hakkerien ja roskapostittajien hallita tietokonelaitteitasi ja muuttaa ne zombie-tietokoneiksi. Zombie-tietokoneet suorittavat tällöin useita toimintoja ja toimivat tehokkaina botnet-verkkoina, jotka tekevät useita verkkovirheitä ja petoksia, levittävät viruksia ja tuottavat roskapostia.

Mikä on Bot?

Botit ovat haittaohjelmien tyyppi, jonka avulla hyökkääjät voivat hallita ja tartuttaa tietokoneesi tai mobiililaitteesi. Niitä kutsutaan myös webrobotteiksi ja ne ovat osa verkkoa, jossa on paljon tartunnan saaneita koneita. Tämä tartunnan saaneiden koneiden verkko voi käyttää satoja tuhansia tietokone- tai mobiililaitteita kaikkialla maailmassa - oculos de sol espelhado prata. Koska botit tartuttavat tietokoneita ja mobiililaitteita, botmaster on aina näiden infektioiden taakse. Tietoverkkorikolliset pyrkivät häiritsemään verkkotoimintaasi ja varastamaan tietosi. Niitä kutsutaan usein bot-perehtijöiksi tai botmastersiksi.

Jotkut botnetit saattavat joutua muutamiin vaarantuneisiin laitteisiin, kun taas toisella on kymmeniä tuhansia zombie-tietokoneita. Tietokoneet tarttuvat päivittäin, eivätkä käyttäjät ole huolestuneita, joten heillä ei ole aavistustakaan siitä, onko heidän koneensa turvallinen vai ei.

Yksittäinen bot tai bot-ryhmä (tunnetaan myös nimellä botnet) voi hidastaa tietokonetta tai mobiililaitetta, näyttää salaperäisiä ja outoja viestejä ja rikkoa koneesi nopeasti.

Miten Botnetit toimivat

Botit voivat hiipiä tietokoneellesi useilla tavoilla, ja ne levittävät usein internetiä hakukoneiden kautta. ei-tartunnan saaneita koneita, botnetit ja botit ovat nopeita infektoimaan suuria määriä koneita ja raportoimaan päälliköille, että he ovat saavuttaneet tavoitteensa ja pyrkivät pysymään piilossa tietokonejärjestelmäänsä, kunnes päällikkö opastaa heitä suorittamaan tietyn tehtävä.

Suojaus botit ja Botnetet:

Jotta laitteesi voidaan suojata botnet- tai robotteja vastaan, kannattaa pitää mielessä seuraavat vinkit:

  • 1. Asenna huippuluokan tietoturvaohjelmisto:

On hyvä asentaa tietoturvaohjelma tai työkalu, kuten Norton Internet Security tai Norton 360. Molemmat ovat aitoja ja luotettavia, ja monet IT-asiantuntijat suosittelevat näitä työkaluja, koska he ovat hyvin varustettuja vaihtoehtoja ja ominaisuuksia.

  • 2. Määritä päivitettävät asetukset:

Suosittelemme, että ohjelmiston asetukset päivittyvät automaattisesti. Tämä maksimoi turvallisuutesi ja varmistaa, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi on suojattu vuosien jälkeen.

  • 3. Selaimen suojausasetusten lisääminen:

Käytätkö Firefoxia vai Google Chromea, sinun on lisättävä suojausasetuksiasi selaimessa ja älä klikkaa sähköpostiliitteitä, ennen kuin olet tarkistanut sen lähteen. Joskus käyttäjät napsauttavat epäilyttäviä liitetiedostoja ja heidän järjestelmänsä vaarantuvat nopeasti. Lisäksi sinun ei pitäisi koskaan avata aikuisten verkkosivustoja ja välttää avaamasta bannerimainoksia.

November 30, 2017